Danskerne skal turde blande sig i integrationen

Skrevet af admin

14/02/2014

Mest læste i dag

Almindelige danskere skal i højere grad spille en rolle i integrationen ved at turde blande sig. Det er vigtigt, siger den nye integrationsminister Manu Sareen (R) i et interview med Berlingske.

Danske forældre skal eksempelvis turde tage fat i indvandrerforældre i skoleklassen og fortælle dem, at de skal møde op til forældremøder eller være klar til at stille spørgsmål ved, at børnene ikke kommer med til børnefødselsdage.

- Vi kan gøre noget som politikere, det gør vi også. Men den anden del, som vi indtil nu ikke har fokuseret så meget på, det er, at vi har et ansvar for hinanden, siger Manu Sareen til Berlingske.

Venstres integrationsordfører, Inger Støjberg, kan godt se fordele ved, at danskerne på den måde engagerer sig.

Men den store udfordring ligger ifølge Inger Støjberg ikke i at få indvandrerforældre med til forældremøder, men i at få dem ud på arbejdsmarkedet.

- Dér, hvor integrationen fungerer bedst, er på arbejdsmarkedet og i uddannelsessystemet, og her er den nuværende regerings indsats skadelig, når de har slækket på kravene, fjernet starthjælpen med videre, siger hun til avisen.

Også Martin Henriksen, integrationsordfører for Dansk Folkeparti, kalder ministerens opfordring "letkøbt". Fokus skal rettes et andet sted hen, mener han.

- Ansvaret ligger hos de mennesker, der kommer hertil i stadigt stigende antal, siger han og fortsætter:

- De må forstå, at de skal tilpasse sig, men problemet er, at rigtig mange ikke ønsker at være en del af det kulturelle og sociale fællesskab i Danmark, og det synes jeg ærligt talt, at den nye minister først og fremmest skulle tage fat i, siger han.

Manu Sareen får opbakning fra mangeårig integrationsekspert Fahmy Almajid, der dog ikke spår, at det vil være let at få danskerne til at spille en større rolle i integrationsprocessen.

/ritzau/