Danskerne skruer ned for CO2-udledningen

Sidste år faldt den faktiske CO2-udledning herhjemme med 10,3 procent, mens nedgangen lyder på 4,4 procent, når man korrigerer for udenrigshandel med el og klimaudsving. De nye tal gør klimaminister Martin Lidegaard (R) i »rigtig godt humør«.

»Vi er på rette vej mod den omstilling af energiforsyningen, som et bredt flertal af Folketinget står bag. Vi har et markant fald i CO2-udledningerne, og andelen af vedvarende energi og energieffektiviteten vokser fortsat, mens vores forbrug af kul, olie og naturgas falder. Det er vigtigt og godt for klimaet,« siger Martin Lidegaard på ministeriets hjemmeside.

Det samlede energiforbrug i Danmark faldt sidste år med 4,5 procent. Det dækker over et mindre fald i forbruget af olie og naturgas, mens vores brug af kul er faldet med hele 23,4 procent.

Det er gode nyheder, mener klimaministeren, men tendensen skal fortsætte, lyder det samtidig.

»Med de nye tal kan vi nu se, at det fortsat går den rette vej for klimaet, fordi vi fører en energi- og klimapolitik, der virker. Det er meget glædeligt, men hvis vi skal gøre noget ved de klimaforandringer, vi står foran, er det vigtigt, at vi ikke bruger de gode tal som en sovepude, men fortsætter det vigtige arbejde,« siger Martin Lidegaard.

Mens vi har skruet ned for CO2-udledningen, bruger vi stadig mere vedvarende energi. Andelen af vedvarende energi voksede i det korrigerede energiforbrug fra 21,8 procent i 2011 til 22,9 procent i 2012.

Stigningen skyldes primært, at vi bruger mere biodiesel, træpiller og vindenergi samt en markant stigning på 450 procent i den samlede kapacitet af solceller.

Dagens Gossip