Danskerne slipper for at betale dobbelt rente i restskat

Skatteministeriet er i gang med en hastelovgivning, så danskerne næster år slipper for at betale det dobbelte i rente for den skat, de mangler at betale.

I sidste uge kom det frem, at Skat ville hæve renten på restskat efter årsskiftet. Årsagen var en ny måde at beregne renterne på.

Men det har aldrig været meningen, at renterne skulle stige, understreger skatteminister Holger K. Nielsen (SF) efter at have været udsat for kritik fra oppositionen.

- Der er tale om en fejl, som vi heldigvis hurtigt kan rette op på, uden at nogen bliver berørt og ulejliget, skriver ministeren i en pressemeddelelse.

Regeringen vil rette op på fejlen med et hasteindgreb. Lovforslaget bliver formentlig fremsat torsdag og kan vedtages allerede inden jul, oplyser ministeren.

I sidste uge bebudede Venstres skatteordfører, Torsten Schack Pedersen, at han ville kalde ministeren i samråd i sagen. Han er nu tilfreds med udmeldingen.

- Jeg er glad for, at skatteministeren lytter til den kritik, Venstre har rejst. Vi hjælper selvfølgelig gerne med at få lovforslaget hastet igennem, siger han til Ritzau.

Grunden til rentestigningen er en ny referenceramme, som Folketinget vedtog for et år siden. Den styrer beregningen af renter i flere love.

Renterne skulle stige fra 2,7 procent til hele 6,2 procent for 2013-restskatten, der skulle være betalt i perioden fra 1. januar til 30. juni 2014.

På restskat, der blev betalt efter den 30. juni, skulle renten hæves fra 4,7 procent til mindst 8,2 procent.

Har man derimod betalt for meget i skat og skal have penge fra skattevæsnet, er renten nede på 2,2 procent.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip