Danskerne smider mindre mad ud

»Det er skønt at se det danske madspild blive mindre. Ikke at vi nu kan læne os tilbage, for der er stadig en kamp mod madspild at kæmpe, og fokus må fastholdes. Men med disse nye resultater kan vi roligt sige, at vi er på den rette vej,« siger Selina Juul, stifter af Stop Spild af Mad, i en pressemeddelelse.

Hun mener, at undersøgelsens resultat viser, at kampagneindsatserne leder danskerne i den rigtige retning. Væk fra skraldespanden og ind på middagsbordet.

»Noget tyder på, at alle de madspilds-kampagner og indsatser, som har kørt herhjemme de seneste par år, begynder at have varig effekt på vores forbrugsmønstre, så vi skaber en egentlig adfærdsændring,« siger hun.

Det er ikke kun kampagnerne, der er med til at fjerne maden fra skraldeposen og flytte den til tallerkenen. Analysen viser, at hver anden dansker synes, den vigtigste gevinst ved at mindske madspildet er den økonomiske gulerod, og Selina Juul peger selv på, at afskaffelsen af lukkeloven også har haft indflydelse på folks købevaner.

»Den liberaliserede lukkelov har sørget for, at danskerne ikke længere behøver at hamstre,« siger hun.

I stedet køber folk ind i mindre portioner, og det mindsker madspildet. Netop lukkeloven vil komme mange madbevidste danskere til gode i påsken. Der holder butikkerne nemlig åbent i påskedagene, og ifølge Gallups undersøgelse har danskerne også tænkt sig at bekæmpe madspildet i højtiden.

»Det er en glædelig påske-nyhed, at de danske forbrugere ikke kun siger, at de vil undgå madspild men også sætter handling bag ordene og mindsker madspildet,« siger Marianne Gregersen, Forbrugerøkonom i Landbrug & Fødevarer i pressemeddelelsen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip