Danskerne spiller hasard med arven

Cirka 80 procent af danskerne har ikke et testamente, viser en analyse foretaget af Megafon. Men det kan få alvorlige konsekvenser, fortæller Ret&Råd Advokater, der hvert år rådgiver hundredvis af danskere i arvesager.

- Danskerne orker ikke at træffe besværlige beslutninger som, hvem der skal arve dem, eller hvad der skal ske med børnene, hvis forældrene dør tidligt. I stedet for at lave et testamente og selv få indflydelse på disse ting, så udskyder eller ignorerer vi disse trælse spørgsmål siger siger formand for Ret&Råd Advokater, Anne Broksø og fortsætter:

- Det betyder desværre, at vi giver staten bemyndigelse til at beslutte, hvem i familien der skal arve og hvor meget. Eller hvor ens børn skal anbringes. Det kommer bag på resten af familien, fordi de efterladte langt fra altid er enige i de beslutninger, staten træffer.

Tjek testamentet hvert 8. år

Ifølge Ret&Råd er der ikke så stort et behov for at ændre på arveloven, som den ser ud nu, fordi den eksisterende lov allerede giver danskerne mange muligheder for at fordele deres værdier til deres familie og pårørende. Det vigtigste er derimod at få danskerne til at lave et testamente. Gerne flere gange i livet.

- Livet ændrer sig, og på samme vis ændrer ens ønsker og behov sig. Derfor bør folk indstille sig på, at de skal gøre sig de her overvejelser hvert 8-10 år. At fastlægge sin arv minder om et helbredstjek – noget vi alle bør gøre med et vist mellemrum, slutter Anne Broksø.

Dagens Gossip