Danskerne støtter dagpengeudspil

En ny Gallup-måling foretaget for Berlingske viser, at 61 procent af vælgerne finder dagpengeudspillet positivt eller overvejende positivt. Kun 24 procent opfatter forslaget om blandt andet at indføre en midlertidig arbejdsmarkedsydelse til ledige, der falder for dagpengesystemets toårsgrænse, som negativt eller overvejende negativt.

Målingen viser også, at hele 77 procent af vælgerne er enige eller overvejende enige i, »at regeringen bør sikre de ledige, der står til at ryge ud af dagpengesystemet«.

Gallup-målingen glæder Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke (S), der ser resultatet som en utvetydig blåstempling af regeringens politik på dagpengeområdet.

»Det her er et af de øjeblikke, der virkelig viser, hvordan partierne står i forhold til hinanden. Danskerne er optaget af, at vi kommer gennem krisen skulder ved skulder. Det er værdier, som Socialdemokraterne deler og som kendetegner regeringen,« siger Heunicke.

Han afviser samtidig, at regeringen med sit udspil lefler for folkestemningen og forsømmer at gennemføre nødvendige reformer.

»Man kan ikke beskylde regeringen for at være angst for at gennemføre politik, der giver knubs. Men det handler ikke om reformer eller ej. Det handler om de værdier, der ligger til grund for reformerne,« siger S-ordføreren.

Nu er spørgsmålet så, om udspillet rent faktisk vil hjælpe de omkring 30.000 udfaldstruede dagpengemodtagere. 44 procent af vælgerne mener ja, mens 33 procent er uenige eller overvejende uenige i, at indgrebet er tilstrækkeligt til at redde dem, som er i fare for at ryge ud af dagpengesystemet.

Trods opbakningen til dagpengeudspillet er størstedelen af vælgerne dog ikke imponeret over statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) håndtering af dagpengesagen. 66 procent siger, at hun har håndteret forløbet omkring dagpengene dårlig eller overvejende dårligt, mens kun 19 procent er tilfredse med statsministerens arbejde.

Vælgerne er heller ikke begejstrede for, at arbejdsmarkedsydelsen og de øvrige tiltag finansieres via et højere bidrag til a-kassen. 51 procent er negative eller overvejende negative indstillet til finansieringen, mens kun 40 procent bakker op.

Dagens Gossip