Danskerne trætte af firkantede TV-kanaler

Hver fjerde dansker er utilfreds med kvaliteten af det, der bliver vist i TV. Og hver anden synes, at kvaliteten er blevet dårligere eller meget dårligere de seneste 10 år. Det viser en undersøgelse, som YouGov har foretaget for Søndagsavisen blandt voksne danskere, der ser TV.

Undersøgelsen får eksperter til at forudse, at traditionelt programlagt fjernsyn, kaldet flow-TV, ikke vil leve længe i sin nuværende form.

»Flow-TV, som vi kender det, er unægtelig stærkt presset, og selv om det nok ikke vil uddø lige med det samme, vil flow-TV komme til at ændre karakter de kommende år,« siger digital medieanalytiker Claus Bülow Christensen til Søndagsavisen.

Danskerne er især irriterede over flow-TVs ufleksible natur. Henholdsvis 84 og 85 procent synes, at der er for mange reklamer og genudsendelser i TV. Og kun hver fjerde synes, at programplanen med faste tidspunkter passer ind i deres hverdag. I trods har danskerne taget streamingtjenester som Netflix, HBO og YouBio til sig, viser undersøgelsen.

Mere end hver tredje bruger streamingtjenester, og blandt unge under 35 år er det seks ud af ti, skriver Søndagsavisen.

Brugernes vigtigste grunde er, at man selv bestemmer, hvad man vil se, og hvornår man vil se det.

»I lyset af de nye streamingtjenester, hvor især Netflix dominerer, virker faste sendetider, genudsendelser og reklameafbrydelser helt unødvendige og irriterende,« siger Claus Bülow Christensen.

Klaus Mogensen, fremtidsforsker ved Institut for Fremtidsforskning, er enig.

»Når man først har oplevet at være sin egen herre, og man har vænnet sig til at få, hvad man vil, uden reklamer, så er man naturligt nok ikke begejstret for at nøjes med begrænsningerne ved traditionelt TV,« siger Klaus Mogensen til Søndagsavisen.

Eksperterne er enige om, at der er plads til TV-kanaler, hvis de fokuserer på aktualitet, store begivenheder, sport, reality-programmer, musikbegivenheder og shows produceret af TV-stationerne selv.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip