Danskerne tror på stigende boligpriser i år

Der har været spæde tegn på stigende boligpriser - og nu bakker danskerne også op om, at 2014 bliver året, hvor markedet for alvor vender. Det er især nordjyderne, der er optimistiske, mens midtjyderne ikke har de store forventninger.

Det viser en undersøgelse fra Boligsiden.dk, som Analyse Danmark har lavet. Her tror hver anden af de 1108 adspurgte, at hver anden tror på prisstigninger på mellem en og fire procent i år, mens hver fjerde tror på uændrede priser.

- Undersøgelsen afspejler positive og meget realistiske forventninger til boligmarkedet. Nu kan ingen af os spå om fremtiden, men prisstigninger på 1-4 procent er afgjort inden for rækkevidde, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

- I 2013 steg villapriserne med 1,3 procent på landsplan, og villapriserne har en fortsat opadgående tendens, siger Birgit Daetz.

Til sammenligning steg priserne på lejligheder sidste år med godt ni procent på landsplan.

Det er især nord for Limfjorden, at folk tror på stigende priser. Her tror otte procent på, at boligpriserne kommer til at stige mere end fire procent i år. Og det er dobbelt så mange som i landet som helhed.

Nordjyderne er optimistiske, selv om Region Nordjylland sluttede 2013 af med et fald i huspriserne på knap en procent.

Bor man i Region Midtjylland, er man mere skeptisk. Her tror to ud af 100 på et fald i priserne på mere end fire procent. Og det er dobbelt så mange som i landet som helhed.

- Region Midtjylland havde som helhed et udmærket år i 2013, hvor prisstigningerne lå på niveau med landsgennemsnittet. Men pessimismen kan bunde i de store forskelle inden for regionen, siger Birgit Daetz.

Priserne i Lemvig Kommune faldt med næsten 13 procent sidste år, mens de steg med over 14 procent i Struer.

/ritzau/

Dagens Gossip