Danskerne: Vi får for lidt sex

Skrevet af Elo Christoffersen

04/02/2014
Danskerne dyrker for lidt sex. I en undersøgelse svarer 60 procent nej til, at de dyrker lagengymnastik nok. Undersøgelsen er lavet af YouGov for metroXpress. - Det overrasker på ingen måde. Jeg tror, at sex er gået hen og er blevet meget mekanisk. Man er blevet påduttet ”husk nu at dyrke sex”. Så får man det bare overstået. Så bliver det ikke længere nydelse, siger sexolog Helle Parmo og forklarer, at det kan få betydning for, hvor meget lagengymnastik vi dyrker. Sexolog Jan Ørting mener, at der skal nytænkning og variation til, hvis det skal gløde mere under dynen: - Man kan ikke holde gnisten ved lige, hvis man gør det samme altid, siger hun og forklarer, at især mænd skal droppe deres fokus på at opnå udløsning, hvis de ønsker at få varmet jernet oftere hos kvinden. Kvinder vil ikke ’bare have parring’, men erotik, fortæller hun til metroXpress. - En kvinde kan altid mærke, hvis manden bare vil have en varm fisse at komme i, siger Joan Ørting. Hun opfordrer danskerne til at "ryste posen", være nysgerrige og tale åbent om sex. - Glem alt, hvad du har lært, og find kroppen igen, som da du var 16 år, siger Joan Ørting.

Mest læste i dag

Danskerne dyrker for lidt sex. I en undersøgelse svarer 60 procent nej til, at de dyrker lagengymnastik nok. Undersøgelsen er lavet af YouGov for metroXpress.

- Det overrasker på ingen måde. Jeg tror, at sex er gået hen og er blevet meget mekanisk. Man er blevet påduttet ”husk nu at dyrke sex”. Så får man det bare overstået. Så bliver det ikke længere nydelse, siger sexolog Helle Parmo og forklarer, at det kan få betydning for, hvor meget lagengymnastik vi dyrker.

Sexolog Jan Ørting mener, at der skal nytænkning og variation til, hvis det skal gløde mere under dynen:

- Man kan ikke holde gnisten ved lige, hvis man gør det samme altid, siger hun og forklarer, at især mænd skal droppe deres fokus på at opnå udløsning, hvis de ønsker at få varmet jernet oftere hos kvinden. Kvinder vil ikke ’bare have parring’, men erotik, fortæller hun til metroXpress.

- En kvinde kan altid mærke, hvis manden bare vil have en varm fisse at komme i, siger Joan Ørting.

Hun opfordrer danskerne til at "ryste posen", være nysgerrige og tale åbent om sex.

- Glem alt, hvad du har lært, og find kroppen igen, som da du var 16 år, siger Joan Ørting.