Danskerne vil give børn mobildebut som 10-årige

Undersøgelsen er foretaget for Telia, og den viser, at et nyt skoleår og nye hverdagsrutiner ofte er grund til, at forældrene lader poderne få deres første mobil. For det betyder, at forældrene kan komme i kontakt med dem.

10,22 år er gennemsnittet af besvarelserne i undersøgelsen, men spørger man forældre, som har børn under 15 år, viser det sig, at det yngste barn i gennemsnit erhvervede sig en mobil som ni-årig.

Men på grund af de muligheder, som åbner sig med en mobiltelefon - så som SMSer, chat, apps, skype og adgang til nettet - er det vigtigt, at forældrene er opmærksomme på børnenes brug og færden med telefonen.

»Når barnet får sin første mobiltelefon, betyder det, at forældrene næsten altid kan komme i kontakt med deres barn – og omvendt. Det er både praktisk og trygt. Samtidig skal man dog som forælder sørge for at opdrage sit barn til at navigere i den verden, der nu åbner sig for ham eller hende,« siger privatkundechef Christoph Nørgaard fra Telia Mobility og kommer med en opfordring:

»Opstil gerne nogle regler for adfærd, sikkerhed og forbrug. Her kan man med fordel benytte sig af de mange pædagogiske og tekniske muligheder, der findes, ligesom teleselskabet altid vil være behjælpelig med råd og vejledning.«  

Dagens Gossip