Danskerne vil gøre det ulovligt at tage i krig i Syrien

Ifølge en ny måling foretaget af Epinion for DR Nyheder vil seks ud af ti danskere gøre det ulovligt at rejse til Syrien, mens mindre end 20 procent svarer, at de ikke går ind for at lovgive om et forbud.

Den nye meningsmåling undrer ikke terrorforsker Ann-Sophie Hemmingsen fra DIIS, Dansk Institut for Internationale Studier.

»Det kommer ikke bag på mig, fordi vi har set politikere blive meget oprørte over det, og de fleste, der har meldt sig på banen, har ønsket at gøre det ulovligt,« siger hun til dr.dk.

Som lovgivningen ser ud i dag, er det ikke ulovligt at tage til Syrien og deltage i borgerkrigen, og ifølge PET har 65 danskere allerede været af sted for at kæmpe, og 25 danske statsborgere befinder sig netop nu i landet med samme formål. Selvom justitsminister Morten Bødskov (S) har sagt, at regeringen tager problematikken meget alvorligt, har han også understreget, at der ikke er planer om at gøre det ulovligt at tage i krig i udlandet. Men det kan ændre sig med et flertal af befolkningen, som støtter et forbud, mener Ann-Sophie Hemmingsen:

»Man kunne godt forestille sig, at der vil komme et pres på justitsministeren om at sætte handling bag ordene om, at man vil stramme skruen over for danskere, der tager til Syrien,« siger hun til dr.dk.

Lovgivningen giver i dag mulighed for at straffe de såkaldte fremmede krigere, hvis det kan dokumenteres, at de lader sig træne til terror, kæmper på terrororganisationers side eller på anden måde overtræder straffeloven.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip