Danskerne vil købe deres egne gaver

Skrevet af admin

03/12/2013

Mest læste i dag

Der bliver tomt under juletræerne i år. I hvert fald hvis danskerne får deres ønsker opfyldt.

Øverst på årets ønskelister står nemlig gavekort til shopping, rejser eller oplevelser. Det viser en undersøgelse, som Pricerunner har foretaget blandt 5460 danskere.

Livsstilsekspert Helle Lundsgaard ser ønskelisterne som udtryk for en ny nøjsomhed.

- Finanskrisen betyder, at man er blevet fokuseret på ikke at spilde ting, siger hun og fortsætter:

- Ønskerne skal være helt skarpe, og man skal have lige det, man står og mangler. Der er ikke plads til fejlskud.

Et gavekort giver frihed til selv at vælge, hvad man vil købe, påpeger Helle Lundsgaard. Alligevel bliver hvert tiende gavekort ifølge Forbrugerrådet glemt i skuffen.

Ud over gavekort ønsker kvinder sig tøj og sko, parfume samt makeup og smykker. Mænd ønsker sig computere, penge og spil til computer eller konsoller.

Så hvis man vil vove sige ud i at købe en gave alligevel, skal man prøve at tænke over, hvad personen kunne få glæde af, som de måske ikke selv har tænkt på, fortæller Christina Wedel, der er personlig shopper.

Ifølge Christina Wedel handler det om udvikle gaveideer ud fra, hvad personen kan lide i forvejen.

- Man kan for eksempel gå ind i en butik, som man ved, personen kan lide, men så købe noget andet end det, som personen plejer at købe. Eller hvis ens mand altid køber skjorter, kan man prøve at lære ham et gå i skjorte med manchetknapper, siger hun.

Sidste år ville hver femte bytte en eller flere gaver af de gaver, de havde fundet under træet. Det viste en undersøgelse som Interresearch foretog for Dansk Erhverv. Det svarede ifølge organisationen til gaver for 300 millioner kroner.

/ritzau/