Danskerne vil snart få flere sms'er fra myndighederne

Skrevet af admin

12/05/2016

Dagens topnyheder

Fremover vil danskerne komme til at modtage flere informationer fra myndighederne om vigtige hændelser. Det kan eksempelvis være en sms med en påmindelse om, at det er tid til at få børnene vaccineret.

Sådan lyder én af en lang række initiativer i en ny plan for myndighedernes digitale kommunikation. Planen er torsdag offentliggjort under den lidet mundrette til "Den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi 2016-2020".

Den seneste digitaliseringsstrategi fra 2011 resulterede blandt andet i Digital Post til danskerne og udbredelsen af over 100 obligatoriske digitale selvbetjeningsløsninger.

Og den nye strategi fortsætter i samme boldgade med stadig mere digitalisering af kommunikationen mellem borgere, virksomheder og myndigheder.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) fremlægger sammen med Kommunernes Landsforening og Danske Regioner den nye strategi. Han kalder i en pressemeddelelse Danmark for et "foregangsland" inden for offentlig digitalisering:

- Det gør, at vi som samfund formår at tilpasse os og udnytte de nye teknologiske muligheder samtidig med, at vi bevarer den tryghed og tillid til hinanden og til samfundet, som er så unikt for Danmark.

Et andet initiativ går ud på, at danskerne fremover i videst muligt omfang kun skal afgive en oplysning én gang til den offentlige sektor - i stedet for at skulle indtaste den samme oplysning flere gange til forskellige offentlige myndigheder.

Samtidig kan myndighederne fremover sende én Digital Postmeddelelse til flere modtagere. Det betyder blandt andet, at man kan sørge for, at begge forældre til et skilsmissebarn modtager Digital Post om barnet.

Strategien indeholder flere målsætninger for børn og unge. Blandt andet skal der laves en effektmåling for anvendelsen af it i undervisningen i folkeskolen.

Desuden skal alle elever, forældre, lærere og pædagoger have en fælles brugerportal som digital indgang til folkeskolen.

Det er også målet at lave en ny id-løsning til børn og unge mellem 12 og 17 år, som er for unge til at have et NemID, men som stadig har behov for en sikker identifikationsløsning på nettet.

/ritzau/