Danskernes arbejdsmiljø ikke bedre end for 40 år siden

Professor i arbejdsmiljø Lars L. Andersen fra NFA vurderer endda, at mængden af danskere, der oplever fysiske smerter efter arbejdet, har været uændret i årtier.

»Intet tyder på, at forekomsten af smerter i ryg og nakke som helhed er gået ned de seneste 40 år. Vi ved ikke hvorfor. Man kan spekulere i, at der er flere ting, der spiller sammen. Muskel- og skeletsmerter skyldes ikke kun én enkelt faktor, men kan påvirkes af både fysiologiske, psykologiske og sociale forhold,« siger Lars L. Andersen til Ugebrevet A4.

De nye tal viser yderligere, at også målsætningen om at nedbringe danskernes fysiske mèn af at gå på arbejde frem mod år 2020 risikerer at ende i en fiasko.

Lars L. Andersen peger på, at det kræver en omfattende indsats at reducere smerterne.

»Hvis man forsøger at påvirke noget på det fysiske og reducere de fysiske belastninger, hvad så hvis folk får mere travlt, hvis man kører mere med Lean (effektiviseringsstrategi, red.), hvis medarbejderne er mere stressede? Så opvejer det nogle af effekterne, og nettoresultatet er - måske - at smerterne er uændrede,« siger han.

BNB

Dagens Gossip