Danskernes bilglæde er tilbage

Og i det store hele har de danske husholdninger haft en større lyst til at købe ny bil det sidste år. I perioden fra september 2012 til august 2013 har husholdninger stået for køb af 112.448 biler. Det svarer til en stigning på 23 pct. Tallene er korrigeret for normale sæsonudsving.

Det er i følge forbrugerøkonom i Nykredit, Johan Juul-Jensen, et tegn på, at bilbranchen er på vej tilbage efter finanskrisen.

»Efter et drastisk fald i bilsalget i kølvandet på finanskrisen, er der nu kommet godt gang i markedet igen. Faldende renter har gjort det billigere for forbrugerne at optage billån, og samtidig er prisen faldet. Det gælder særligt på de helt små biler, der samtidig også er billige i både drift, skatter og afgifter,« siger han. Ulrikke Ekelund, der er cheføkonom i BRFkredit, mener, at der især har været godt salg i de mindre bilmodeller. Hun er enig i, at stigningen er et udtryk for, at bilbranchen klarer sig godt i forhold til den danske økonomis stillestående tilstand. Der er også andre positive aspekter i stigningen.

»Det er også tiltrængt at få skiftet biler i Danmark, hvor vi har en af de ældste vognparker i Europa. Det er ligeledes positivt, set ud fra et miljøhensyn, men bestemt også set fra et sikkerhedsmæssigt synspunkt,« siger hun.

Dagens Gossip