Danskernes favorit er små brugte biler

En ny analyse fra AutoUncle.dk, som samler og vurderer bilpriser på brugte biler, viser, at biler med en motor under 1, 3 liter har den hurtigste salgstid af alle biler. Og er konstant faldet siden nytår.

Analysen inkluderer ca. 135.000 biler over 10.000 kr. fra årgang 2006 og senere.

- I januar lå tiden, det tog at sælge en lille benzinbil, på ca. 39 dage. I dag tager det kun 24 dage og 28 dage for små dieselbiler. Til sammenligning er salgstiden for benzinbiler med en motor over de 2 liter i september på 52 dage. Det er tydeligt, at den store interesse, som er for små biler på markedet for nye biler, bliver overført til markedet for brugte biler. Danskerne er stadig meget interesseret i at køre i mindre biler, som bruger mindre brændstof, og dermed passer bedre til en omkostningsbevidst privatøkonomi sammenlignet med de store biler, siger Johan Frederik Schjødt, medstifter af brugtbilsiden AutoUncle.dk.

Hos Applus Bilsyn, som hvert år foretager tusindvis af tjek på brugte biler, anbefaler man, at folk, som er på udkig efter en brugt bil, sørger for at få bilen undersøgt for fejl og mangler, før de køber den.

- En brugt bil er i sagens natur brugt, og derfor vil der ofte være ting på den, der skal repareres. Især de små biler går hurtigere i stykker, viser vores fejlstatistikker, og i den forbindelse er det en god idé at kende bilens forfatning, hvis den har kørt mange tusinde kilometer. Ender man med at købe den bil, man har fået tjekket, står man desuden med en klar oversigt over, hvilke ting der eventuelt skal udbedres. På den måde risikerer man ikke at skulle på besøg hos mekanikeren ad flere omgange, fordi bilen er gået i stykker gang på gang, siger administrerende direktør hos Applus Bilsyn, Per V. Rasmussen.

Top-5 over de hotteste og hurtigst sælgende biler med motor op til 1,3 l – seneste 3 måneder

1. VW Up
2. Citroën C1
3. VW Polo
4. Kia Picanto
5. Mazda 2

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip