Danskernes restskat havner i sparegrisen

Penge tilbage eller penge til skattevæsenet?

10. marts bliver årsopgørelserne offentliggjort, og går det som i fjor, vil mange kunne glæde sig over at få nogle tusinde skattekroner tilbage. I år er det populært at sætte pengene ind på kontoen for at spare op, viser en undersøgelse foretaget af YouGov for FDM travel blandt 1.008 danskere, der er blevet spurgt, hvad de vil bruge 5.000 kroner fra Skat til.

34 procent, eller lidt over hver tredje, svarer, at pengene hovedsageligt skal bruges til opsparing, og dernæst følger en rejse til udlandet og dagligt forbrug såsom regninger og tøj med henholdsvis 19 og 18 procent.

Få svaret: Skal du have penge tilbage fra skattefar?

Ifølge Skat fik næsten tre millioner danskere sidste år overskydende skat tilbage, og beløbet var i gennemsnit 5.100 kroner pr. person.

I FDM travel er den administrerende direktør, Jan Lockhart, ikke overrasket over, at danskerne først og fremmest vil spare op.

»Men på et tidspunkt skal pengene bruges. Vi har mange kunder, der vælger at spare op i lidt længere tid, for derefter at bruge pengene på den helt store drømmerejse, som for eksempel en rundrejse i Australien, New Zealand eller USA,« siger Jan Lockhart i en pressemeddelelse.

Er man blandt dem, der skal have penge tilbage i skat, udbetales pengene 4. april.

Dagens Gossip