Dansksindet overborgmester tabte valget i Flensborg

Simon Faber fra Sydslesvigsk Vælgerforening må nøjes med en enkelt valgperiode som overborgmester i Flensborg, skriver Flensborg Avis.

Ved søndagens valg tabte den dansksindede borgmester til udfordreren, Simone Lange, der var opstillet af en utraditionel koalition bestående af De Grønne, SPD og CDU.

Den kommende kvindelige overborgmester fik godt 51 procent af stemmerne, mens Simon Faber måtte nøjes med under 23 procent.

Valgdeltagelsen var 31 procent, og selv om det lyder af lidt, var det næsten fire procentpoint mere end ved det foregående valg.

Med mere end 50 procent af stemmerne vandt Simone Lange således allerede i første valgrunde.

Det var på forhånd ventet, at de to kandidater med flest stemmer skulle ud i en anden valgrunde om to uger, da der var hele fire kandidater til overborgmestervalget. Men Simone Lange gjorde kort proces og vandt allerede i første runde, skriver Flensborg Avis.

Simon Faber, der er dansk gift, er født i Flensborg af tyske forældre, der dog valgte at sende ham i dansk skole. Siden har han også studeret i Danmark og arbejdet som konsulent for det danske mindretal.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip