David Bowie alle tiders bedst klædte brite

Bladet BBC History placerer Bowie foran to dronninger og flere andre royale berømtheder. Rockveteranen overhaler således både Elizabeth den I. og kong Edward den 7.s danskfødte dronning Alexandra, ligesom han slår kong Henrik den 3.

BBC Historys læsere og redaktion giver Elizabeth den I. andenpladsen efter Bowie og trediepladsen går til Georgiana Cavendish, som var hertuginde af Devonshire, mens den berømte laps Beau Brummell er nummer fire og dronning Alexandra nummer fem.

Sangeren er også i selskab med dagbogsforfatteren Samuel Pepys og den populære Shakespeare-skuespillerinde Ellen Terry.

BBC History er Storbritanniens mest læste historiemagasin og flere end
4.000 læsere har deltaget i undersøgelsen, der giver Bowie en stjerneplacering på modehimlen.

Bladets redaktør Rob Attar mener da også, at sangerens nye titel er uden sammenligning: »David Bowie har modtaget mange udmærkelser i sin strålende karriere, men ingen af dem kan stå mål med at blive kåret som alle tiders bedst klædte brite«, siger Attar og tilføjer: »Bowie måtte besejre en konge, to dronninger og politiske sværvægtere for at triumfere i vores meningsmåing og ved at gøre dét har han slået et slag for moden i det 20. og 21. århundrede«.

Bowies berømte Ziggy Stardust-kostume var i sommer udstillet på Victoria & Albert-museet i London sammen med rockstjernens Union Jack-frakke fra omslaget til albummet »Earthling«.

Dagens Gossip