David Ferrer på umulig mission mod Nadal

Han er den mest skrækindjagende modstander, og David Ferrer ved det godt.

Rafael Nadal, den hårdtpumpede spanier med den nådesløse forhånd og det lange, vilde hår, har kun tabt én kamp i French Open siden debuten i 2005. 58 sejre, ét nederlag. Otte titler på det franske grus på ni år.

Jo, det er med god grund, at landsmanden David Ferrer allerede er gået i defensiven før deres finale i French Open søndag eftermiddag. Også selvom han spiller sit livs bedste tennis lige nu.

- Det er nærmest umuligt at vinde en kamp mod Rafa. Han er den bedste på grus. Jeg tror, man kan vinde et sæt mod Rafa, men der er stor forskel på at vinde et sæt og så vinde hele kampen, sagde David Ferrer efter sin semifinale-sejr mod Jo-Wilfried Tsonga.

Lige så deprimerende for 31-årige Ferrer er hans statistik mod Rafael Nadal.

Kun én gang har David Ferrer slået Nadal på grus, og da var Nadal 18 år gammel og sluttede året - 2004 - som nummer 51 i verden. Siden har Nadal vundet 16 kampe på favoritunderlaget mod Ferrer.

David Ferrer gider ikke engang klynge sig til det sidste strå af håb, nemlig at Rafael Nadal fysisk kan være udkørt efter sin dramatiske fem-sæts semifinale mod Novak Djokovic fredag.

- Han skal nok komme sig. Det er helt sikkert. Fysisk er han den bedste, ikke sandt?, spurgte David Ferrer retorisk.

Ferrer er en slider og en af de bedste returneringsspillere på ATP Touren. Men Nadal er fysisk i sin helt egen fænomenale liga og en mester i at vende en defensiv til en offensiv.

David Ferrer har slået Rafael Nadal fire gange på hurtigere underlag, men grusunderlaget trækker tempo ud af kampen og arbejder til Nadals fordel, fordi han med sin slagstyrke evner at kværne sine modstandere.

Alt det tænker Rafael Nadal ikke på, når han jagter sin niende French Open-titel på 10 år.

- Så længe jeg ikke har trofæet i mine hænder, er det det eneste, jeg tænker på, siger Nadal med henvisning til favorittollen.

- Jeg er meget glad, fordi jeg har spillet en fremragende turnering indtil videre og nået finalen, hvilket er fantastisk for mig. Men mit mål er kun at fortsætte med 100 procent.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip