David Moyes tager over efter Alex Ferguson

Everton offentliggjorde i løbet af torsdag eftermiddag, at David Moyes stopper som manager for de blå efter denne sæson, og kort tid efter fulgte den ventende udmelding fra Manchester United om, at den 50-årige skotte tager over efter sin landsmand til næste sæson.

- Vi gennemgik feltet af kandidater, og blev hurtigt enige om Moyes. David er en mand med en stærk integritet og arbejdsmoral, siger Alex Ferguson, der i årevis har talt varmt om David Moyes præstationer med Everton.

Ingen trofæer

David Moyes godt nok ikke vundet trofæer med Everton, men er kun to gange sluttet uden for to top ti, og har tilmed formået at kvalificere holdet fra Liverpool til kvalifikationsspillet i Champions League. Han har tilmed haft et godt øje for at udvikle unge spillere og sammensætte et hold, der kæmper det hvide ud af øjnene.

- Jeg har beundret ham i mange år, og henvendte mig til ham tilbage i 1998 for at høre om, han ville være min assistenttræner. Han har alle kvaliteterne til at blive en fremragende manager for Manchester United, siger Alex Ferguson.

Og flere har været fremme med roser efter udnævnelsen.

David Moyes har været manager for Everton siden 2002 efter et succesfuldt ophold hos Preston North End.

- Det fortæller noget om hans karakter, siger den tidligere skotske landstræner Craig Brown.

- Den næstbedste engelske række er normalt at betragte som en gravplads for skotske trænere, der går til grunde her, man David får udrettet store ting med Preston, og fortsætte naturligt hos Everton, hvor resultaterne taler for sig selv. Han er en træningsnarkoman, som midt i sine forberedelser til den kommende sæson impulsivt tog forbi den skotske VM-lejr i 1998 for at få nye input med hjem til Preston, forklarer Brown.

Tror på Moyes

David Moyes har fået en kontrakt af seks års varighed, hvilket vidner om, at Manchester United ikke føler trang til at se ham an, men ser ham som en langsigtet løsning.

- Stabilitet skaber succes, siger Manchester Uniteds direktør Bobby Charlton.

- Vi har fået en ægte Manchester United-mand. Vi har sikret os en manager, der forstår de særlige mekanismer i sådan en klub som denne.

Der vil dog være rigeligt med udfordringer for David Moyes at tage fat på. Hans forhold til Wayne Rooney var ikke godt tilbage i deres fælles Everton-dage, hvilket allerede har fået engelsk presse til at spekulere i et snarligt farvel. Desuden skal en trup med aldrende nøglespillere som Scholes, Ferdinand og Giggs have et gennemsyn, og Manchester United skal genfinde sin mojo i Europa, hvor man i denne sæson ikke formåede at spille en væsentlig rolle.

- Et tilbud som Manchester United får man kun en gang i livet. Det var bare med at sige ja, men Everton vil altid være i mit hjerte, siger David Moyes.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip