David Nielsen har fået nyt perspektiv på dansk fodbold

 

De sidste par år har der været stille om skagboen, der sluttede karrieren med et par sæsoner i norsk fodbold. Siden blev han træner i Norge, og i snart to år har han stået i spidsen for den lille norske klub Nest-Sotra.

Hjemmehørende på en ø med omkring 27.000 indbyggere i skærgården ud for Bergen er rammerne meget anderledes, end dem angriberen oplevede, da han omkring årtusindeskiftet var en af profilerne i FC København. Men han værdsætter udfordringen med at udvikle holdet, der ligger placeret i toppen af den lokale kreds i den tredjebedste række i Norge.

- Som spiller vil man altid videre til en større klub. Men som træner er det anderledes. Selvfølgelig har jeg ambitioner, men jeg har svært ved at forestille mig at forlade noget, som jeg selv er ved at udvikle. Jeg kan fint se mig selv være her 5-8 år, siger David Nielsen, der har fået en god sæsonstart med Nest-Sostra, der er fremme på en andenplads efter de første fire runder.

Her forsøger han at praktisere en spillestil, der ligger langt fra, hvad de fleste forbinder med norsk fodbold.

- Vi skal spille dansk. Det er pasningsspil, hvor vi føret bolden hurtigt frem ad banen, ingen lange bolde op til angriberne. I Danmark bliver det ofte lidt for omstændeligt, men fodbold afhænger af hvilke spillere, du har til rådighed, fastslår David Nielsen, der også får sin inspiration et helt andet sted fra.

- Hver vinter arbejder jeg to måneder på Valencias fodboldakademi., fortæller David Nielsen, som efter en årrække i Norge har fået et helt andet perspektiv på dansk fodbold.

- Der bliver spillet virkeligt god fodbold i Danmark, man er ikke bange for eksperimentere. Og Danmark er langt foran Norge, når det kommer til talentudvikling. Det er noget man er sammen om, mens i Norge tænker klubberne mest på sig selv.

- De danske ungdomstrænere er utroligt dygtige. Det er tydeligt, at man har taget nogle ting fra hollandsk fodbold, og fordi man har haft en landstræner med stor indflydelse igennem så mange år, har vi fået en rød tråd hele vejen igennem.

- Men man skal hele tiden justere på spillestilen. Det er nemt at blive forblændet af Barcelona-stilen, men nu er det den mere kraftfulde tyske  stil, der vinder frem, konstaterer Nielsen med adresse til årets Champions League-finale.

Han har på afstand fuldt den snart færdigspillede sæson. Og udover et særdeles svagt OB-forår er det Brøndbys nedtur, der undrer ham.

- Jeg har stadig et stort FCK-hjerte, så i starten var det meget sjovt. Men det er jo forfærdeligt, at det kan gå så galt for så stor en klub. FCK og Brøndby har brug for hinanden. I min tid var var FCK ikke i nærheden af Brøndby rent sportsligt, men uden for banen udviklede man forretningen, mens Brøndby stod stille, og det kan man se i dag.

Hvis Brøndby skulle rykke, er det ikke en katastrofe, fastslår David Nielsen.

- Jeg håber, at Brøndby klarer den, men jeg håber heller ikke på, at Horsens rykker ned. Hvis det skulle ske, er det vigtigt at huske, at det ikke er en katastrofe. Det er fodbold, og det er også sket for OB og AGF, som endda er rykket op og ned et par gange.

- Hvis Brøndby rykker ned, er det en mulighed for at samle sig og få nogle succesoplevelser i 1. division, inden man rykker op igen.

Dagens Gossip