Davids 9-årige datter savner sin far, men han bliver målløs, da han pludselig får et anonymt brev

David Rosenman er læge og professor. Men han er først og fremmest far til to børn – her i blandt en ni-årige datter, og netop sit faderskab hyldes han nu for på nettet.

En søndag morgen i november blev David spurgt af sin ni-årige datter, om de to ikke skulle gå på café sammen. Det havde de to ofte gjort, og denne søndag var ingen undtagelse. Det skriver Little Things.

Med sig medbragte datteren et lille strikke-projekt, mens David havde taget sin avis under armen, husket sin kalender og puttet sin mobiltelefon i lommen.

På caféen fik de to begge noget at spise, og mens David læste avis og tjekkede arbejdsmails, passede datteren sit strikketøj. Sådan havde de ofte siddet og hygget hver for sig, og som så mange andre familier i dag, var de sammen, men stadig adskilt af hverdagens små gøremål.

Men denne søndag blev David pludselig afbrudt i sine fjerne tanker. For med ét kiggede datteren op på ham med en bøn:

- Far, kan du ikke lade være med at læse avis, skrive ned og kigge mails i dag? Kan vi ikke bare være sammen? lød det fra den ni-årige pige.

David kiggede på sin datter, så på sin avis og telefonen og vidste med ét, hvad der skulle ske. Væk med hverdagen og velkommen til kvalitetstid med sin datter.

Og som sagt så gjort. De to brugte de næste timer på at snakke, hygge og grine.

Artiklen fortsætter under billedet

David Rosenman, Foto: Facebook

- Vi var sammen. Hun viste mig sit strikke-projekt, jeg fortalte hende om den dag, hun blev født og vi sladrede om, hvorvidt vi troede, at parrene ved de andre borde var på date eller ej. Hun fortalte mig om hendes venner og deres hamster, og mens hun spiste sin morgenmadssandwish, smeltede jeg en lille smule ved tanken om, hvor meget jeg elsker hende, har David fortalt.

Før far og datter forlod restauranten, skulle David lige op til kassen for at betale regningen, og da han kom tilbage lå der en lille seddel på bordet. Datteren fortalte, at en kvinde havde spurgt hende, om det var hendes far, hvilket datteren havde svaret ja til. Så havde kvinden lagt sedlen på bordet og var gået igen.

David samlede sedlen op fra den anonyme kvinde, og da han læste den blev han rørt. På sedlen stod der:

- Jeg arbejder på en skole, hvor mange piger ikke har deres fædre, og dem der har, har aldrig i deres liv oplevet, at han har observeret, lyttet og dedikeret 100 procent af sin opmærksomhed til hende ligeså længe, som du lige har gjort på bare én søndag morgen. Du har ingen idé om, hvilken gave du lige har givet til alle de lærer, der har ansvaret for at uddanne hende fra nu af og til hun bliver student.

- Denne anonyme besked og dens budskab var en kæmpe ros til mig, og jeg håber, at flere mennesker vil lade sig vejlede af den og af forfatterens betænksomhed, siger David, der dermed opfordrer andre forældre til at huske at være forældre. Huske at lytte til deres børn, at bruge tid med dem, at elske dem og at huske at nyde rollen som far eller mor.

Her kan du se den rørende seddel, som David har delt på sin Facebook-profil.

 

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip