Davis Cup: Danmark fører med 2-0 over Sverige

Den danske tennisherrer er kun én sejr fra at slå Sverige i kampen om at blive i den næstbedste række i Davis Cup-sammenhæng.

Det står fast efter fredagens to singlekampe, hvor det både blev til sejr til Frederik Løchte Nielsen og Martin Pedersen.

Sidstnævnte overraskede fredag aften ved overraskende at slå Sveriges bedste kort, Markus Eriksson, der er nummer 409 på verdensranglisten. Her er Martin Pedersen blot nummer 1006. Martin Pedersen vandt med 6-7, 6-3, 7-6, 6-4.

Inden da havde Frederik Løchte Nielsen bragt Danmark foran 1-0. Wimbledon-mesteren i herredouble anno 2012 vandt med 7-6, 6-2, 4-6, 7-5 over 17-årige Elias Ymer, der er nummer 801 på singleverdensranglisten. Her er Løchte til sammenligning nummer 615.

Danmark har aldrig slået Sverige i Davis Cup. Svenskerne kan prale af at have vundet seks ud af seks hidtidige opgør mod Danmark.

Senest i Brøndby Hallen i 1995, hvor det endte med en lige-ved-og-næsten-oplevelse for de danske spillere Kenneth Carlsen og Frederik Fetterlein.

Begge hev sejre hjem mod stjernerne Jonas Björkman og Stefan Edberg i de første singlekampe, men måtte i sidste ende se sig slået med et samlet 2-3-nederlag.

Lørdag kan Danmark vinde dysten med en sejr i double, men svenskerne er favoritter med konstellationen Johan Brunström/Robert Lindstedt mod Frederik Løchte Nielsen/Thomas Kromann. Dysten fortsætter søndag med de omvendte singlekampe.

Mens vinderen af den igangværende dyst bliver i den næstbedste række i Davis Cup-sammenhæng - Europa/Afrika gruppe 1 - ryger taberen ned i gruppe 2.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip