DBU afventer godkendelse af ny superligastruktur

Dansk fodbold får en ny turneringsstruktur, der gælder for de to bedste rækker - Alka Superligaen og 1. division.

Den nye struktur træder i kraft fra sæsonen 2016/2017.

Det står klart, efter at klubberne først blev enige og derefter præsenterede Dansk Boldspil-Union (DBU) for forslaget lørdag.

DBU’s bestyrelse fik først forslaget få timer forud for dagens bestyrelsesmøde i Prag, og derfor har bestyrelsen besluttet at holde et ekstraordinært bestyrelsesmøde i løbet af den næste uge, hvor der skal ske en formel godkendelse.

Modellen bliver den såkaldte "Venus B", som var et af forslagene fra den hollandske konsulentvirksomhed Hybercube, der havde udarbejdet forslagene til en ny struktur for dansk topfodbold.

I den vil Superligaen fra sommeren 2016 bestå af 14 hold, som går over i et slutspil, der skal afgøre både mester og nedrykkere.

De seks øverste hold efter 26 grundspilskampe vil blive sendt over i et slutspil, hvor 10 runder skal afgøre, hvem der bliver mester.

De otte dårligste hold fra grundspillet ryger over i et nedrykningsslutspil, hvor et hold ryger direkte ned, mens to hold skal ud i playoff mod nummer to og tre fra 1. division.

For at ramme de 14 hold vil der i den kommende sæson kun findes én nedrykker fra Superligaens 12 hold, mens tre hold fra 1. division vil rykke op.

/ritzau/

Dagens Gossip