DBU-boss: Ekstra Fifa-millioner går til udvikling

Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) skruer op for udviklingsstøtten på tværs af kloden, og det giver ekstra penge til Dansk Boldspil-Union (DBU).

Ved Fifa-kongressen i Mexico City blev det præsenteret, at der vil blive kanaliseret flere penge ud i både de regionale og nationale fodboldforbund.

For DBU's vedkommende betyder det konkret, at støtten forhøjes til omkring 33 millioner kroner for perioden fra 2016 til 2018, meddeler DBU i en pressemeddelelse.

Gennemsigtighed i økonomien i fremtiden var et stort tema, da den nye Fifa-præsident, Gianni Infantino, præsenterede et regnskab, der ellers viste et underskud på 800 millioner kroner.

DBU's formand, Jesper Møller, fastslår, at pengene skal gå til at udvikle dansk fodbold.

- Fodboldens økonomi skaber sammenhæng mellem de store stjerner til VM og fodboldbaner til helt almindelige drenge og piger. Sådan er det globalt, og sådan er det også nationalt.

- Vi er taknemmelige for det ekstra tilskud og glæder os til at investere pengene i udviklingen af dansk fodbold og til at få tilskud til at skabe en fortsat robust økonomi i DBU, siger Jesper Møller.

Den fremtidige gennemsigtighed og modernisering har været et nøgleord i Fifa i kølvandet på den store korruptionsskandale, der har plaget verdensforbundet det seneste års tid, og den gælder også for de ekstra millioner kroner til DBU.

DBU skriver således, at støtten gives med en række krav om netop gennemsigtighed samt med et ønske om øget investering i kvindefodbold. Fifa ønsker desuden flere kvinder repræsenteret i de forskellige instanser i fodboldverdenen.

Her gik Fifa selv forrest fredag, da man valgte den 54-årige Fatma Samoura som den første kvindelige generalsekretær i forbundet nogensinde.

Ved den ekstraordinære Fifa-kongres i februar blev en række reformer vedtaget, og disse reformer er der i høj grad brug for, vurderer den danske formand.

- Reformkursen er godt i gang i FIFA, men der er fortsat lang vej igen, siger Jesper Møller.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip