DBU-direktør ærgrer sig stadig over EM på sofaen

Skrevet af admin

11/01/2016

Mest læste i dag

Det var årets store skuffelse, at Danmark ikke kom med til EM-slutrunden i Frankrig til sommer.

Det fortæller direktøren i Dansk Boldspil-Union (DBU), Claus Bretton-Meyer, i en nytårsklumme, hvor han gør klart, at han satser på bedre resultater frem mod VM i Rusland i 2018 med Åge Hareide som ny landstræner.

- At ønske godt nytår i dansk fodbold kommer meget hurtigt til at handle om den store skuffelse, vi alle har over, at det danske fodboldlandshold ikke kvalificerede sig til EM i Frankrig til sommer.

- Selv ærgrer jeg mig stadig her to måneder efter over de spændende kampe mod Sverige. Både som administrerende direktør i DBU og i lige så høj grad som fodboldfan og elsker af det danske fodboldlandshold, skriver han på unionens hjemmeside.

Danmark tabte sammenlagt 3-4 til Sverige efter to playoffkampe i november. Nederlaget betyder færre kroner i DBU-pengekassen.

- Jeg skal ikke lægge skjul på, at et dansk landshold til EM ville have rigtig stor betydning for DBU og dansk fodbold.

- Det ville give os gode indtægter fra både Uefa og kommercielle partnerskaber - og dermed give os penge, vi kan investere i fodboldskoler og andre aktiviteter og tiltag på tværs af dansk fodbold og de 340.000 danskere, der spiller fodbold.

- Vi budgetterer - heldigvis - aldrig med sportslig succes, så den missede EM-kvalifikation betyder ikke nødvendigvis nye besparelser, fortæller Bretton-Meyer.

- Mest af alt er det dog som fodboldfan, at det ærgrer mig. Både spillere, trænere og fans fortjener en slutrunde og den store fodboldfest, der er i en EM-slutrunde.

- Nu må vi i gang med arbejdet med at forberede efterårets VM-kvalifikation - og i det hele taget arbejde med nye talenter.

- Her arbejder vi sammen med Divisionsforeningen om at styrke talentudviklingen, så dansk fodbold også om 5, 10, 20 år har gode spillere, der kan få landsholdet med til VM og EM-slutrunder og give flere sejre til klubberne.

- Og så kan vi glæde os over, at U21-landsholdet skal til OL i Rio i august, lyder det fra direktøren.

/ritzau/