DBU-direktør: Misset EM vælter ikke økonomien

Skrevet af admin

18/11/2015

Dagens topnyheder

Den manglende EM-deltagelse betyder, at Dansk Boldspil-Union (DBU) går glip af indtægter på 60-75 millioner kroner.

Alligevel beretter DBU-direktør, Claus Bretton-Meyer, at unionen i 2016 vil være i økonomisk balance.

- Vi fremlægger snart et regnskab for det seneste regnskabsår, hvor vi kommer ud med et positivt resultat.

- Budgettet for det kommende regnskab vil også vise, at vi er i økonomisk balance, siger Bretton-Meyer, der tirsdag aften måtte se Sverige tage EM-pladsen efter 2-2 i Parken.

- Vi budgetterer forsigtigt og har ikke regnet med kvalifikation, så det får ikke umiddelbare konsekvenser for vores organisation, at vi ikke skal med til EM.

- EM ville være en bonus, som ville gøre tingene væsentligt nemmere for os, fortæller DBU-direktøren.

Bretton-Meyer vil ikke sætte beløb på, hvor meget et EM ville være værd, når alle omkostninger til hoteller, spillerbonusser og den slags var betalt.

- Det er irrelevant for os. Der er sikkert nogen, der kan regne på det, men man skal ikke græde over spildt mælk, siger han.

- Vores egenkapital er - så vidt jeg husker - på 127 millioner kroner, og vi ejer bygninger for mange millioner kroner, så vi er økonomisk godt rustet, selv om vi ikke skal med til EM.

- Det kan være, at vi i en periode vil blive ramt på sponsoraterne, hvor vi skal slide lidt ekstra, siger han.

Generelt mener Bretton-Meyer, at DBU har sat gang i flere underliggende processer, der på sigt vil styrke unionens økonomi.

Blandt andet nævner han en ændret billet- og fanstrategi, der ifølge direktøren har bragt danske fodboldfans tættere på DBU.

- Vi har tidligere haft et markant fald i antallet af tilskuere, men vi har evnet at løfte antallet af tilskuere med 44 procent i sammenlignelige kampe.

- Jeg synes godt, at man kunne mærke det i Parken.

- Der var en særdeles god gnist fra starten, og det er sjældent, at man har oplever fans agere, som de gjorde mod Sverige, siger han.

/ritzau/