DBU er tilfreds med Hemmingsen-dom på seks måneder

Dansk Boldspil-Union (DBU) er tilfreds med, at den tidligere fodboldtræner Carsten Hemmingsen onsdag har fået en karantæne på et halvt år.

Den tidligere Middelfart-træner har overtrådt matchfixing-reglerne hos både DBU og Danmarks Idrætsforbund (DIF).

Overtrædelserne fandt sted i løbet af 2015, hvor Carsten Hemmingsen flere gange spillede på sit eget holds kampe - både sejre og nederlag - og andre kampe i samme række.

Begge dele bliver betragtet som uetisk adfærd og er i strid med matchfixing-reglerne.

DBU-kommunikationschef Jakob Høyer fortæller til unionens hjemmeside, at han glæder sig over, at sagen blev opdaget.

- Matchfixing er og bliver den største trussel mod fodbold og idrættens verden samlet set.

- Fans og samarbejdspartnere skal kunne stole på, at spillere og trænere hele tiden kæmper for at vinde af sportslige grunde og ikke for at opfylde et bestemt resultat, som de har spillet penge på, siger Jakob Høyer.

DBU har de senere år skærpet straffen og øget indsatsen mod matchfixing og afviklet to kampagner med besøg hos alle landets divisionsklubber med oplæg om matchfixing-reglerne.

- DBU har nultolerance overfor enhver form for matchfixing og ønsker at bekæmpe det med alle tænkelige midler. Det er nødvendigt for, at fodbold og idræt generelt set kan bevare integritet og troværdighed hos fans og samarbejdspartnere.

- Vi vil fortsætte vores kampagner, så både spillere og trænere og hele offentligheden hele tiden kender til matchfixing, fastslår Jakob Høyer.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip