DBU-formand efter Fifa-anholdelser: Der skal ryddes op

Der er behov for reformer og en omfattende oprydning i det internationale fodboldforbund (Fifa).

Det mener Jesper Møller, formand for Dansk Boldspil-Union (DBU), efter at det schweiziske politi stormede et femstjernet hotel i Zürich, hvor fremtrædende ledere i Fifa i øjeblikket er samlet forud for fredagens præsidentvalg.

Schweiz' justitsministerium bekræfter, at seks personer er blevet anholdt. Anklagen skulle gå på korruption.

- Jeg bryder mig bestemt ikke om, at det her sket. Vi trænger virkelig til at få ryddet op i Fifa, og jeg tror ikke, at vi kommer i mål, før vi får en ny præsident, siger Jesper Møller.

Fredag er der præsidentvalg i Fifa, der igennem længere tid har været genstand for adskillige anklager om korruption. Siden 1998 har Sepp Blatter siddet på posten som præsident.

Senest har der været beskyldninger om urent trav, da Rusland og Qatar i december 2010 blev tildelt VM-værtskaberne i henholdsvis 2018 og 2022.

- Jeg håber da, at den her sag kan ændre noget for alle de mennesker, der hele tiden har ment, at der bliver kørt et hetz fra Uefa mod Fifa, tilføjer Jesper Møller.

Ifølge den amerikanske avis New York Times er en af Fifas vicepræsidenter - Jeffrey Webb fra Caymanøerne - blandt de anholdte.

De amerikanske myndigheder har begæret anholdelserne, idet Fifa-medlemmerne er under mistanke for korruption for mere end 100 millioner dollar - godt 680 millioner kroner.

Til fredagens præsidentvalg får Sepp Blatter kun en enkelt modkandidat - i skikkelse af Jordans prins Ali Bin Al Hussein.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip