DBU-formand: Fifa-valg bliver svært at nå for Platini

Det skal gå hurtigt for Det Europæiske Fodboldforbunds (Uefa) præsident, Michel Platini, hvis han skal nå at gennemføre og vinde en appelsag, så han kan komme i betragtning til præsidentvalget i Fifa 26. februar 2016.

Det siger DBU's formand, Jesper Møller, efter at Michel Platini sammen med Fifa-præsident Sepp Blatter mandag blev udelukket fra fodbold i otte år på baggrund af en mistænkelig pengeoverførsel.

- Vi er interesseret i, at vi frem mod valgkongressen i Fifa 26. februar får en afklaring. Lige nu spærrer Platini for Gianni Infantinos kandidatur - generalsekretæren i Uefa.

- Men det er ikke min afgørelse, det er jo op til Platini selv, for han har selvfølgelig krav på en fair retssag og på at udnytte en ankemulighed.

- Jeg er egentlig bare interesseret i at få en afslutning, så vi kan komme videre. Det ved jeg også, at mine nordiske kolleger er enige i.

- Vi har jo allerede holdt møder med en række af kandidaterne - herunder Infantino - og han har jo sagt, at han trækker sig, hvis Platini kommer tilbage. Det gør hele sagen lidt grumset for os, der kommer fra Europa.

Spørgsmål: Kan du forestille dig, at Platini både kan nå at blive frikendt og føre en lang nok præsidentkampagne til, at han har en realistisk chance for at vinde valget 26. februar?

- Jeg synes efter i dag - der går jo 14 dage med at holde jul og nytår de fleste steder - så ser det godt nok vanskeligt ud for Platini frem mod den 26. februar.

Fifas etiske komité har dømt Platini og Blatter på baggrund af en pengeoverførsel på to millioner schweizerfranc, som Platini i 2011 modtog fra Fifa for noget arbejde, som han udførte mellem 1998 og 2002.

/ritzau/

Dagens Gossip