DBU-formand glæder sig over bekræftet Blatter-exit

Siden Sepp Blatter i starten af juni meddelte, at han ville stoppe som præsident for det internationale fodboldforbund (Fifa) få dage efter, han ellers var blevet genvalgt til en ny periode i sædet, har der været spekuleret.

Hvornår skulle det nye valg stå, ville Blatter ombestemme sig og blive, og hvad skulle der ellers ske i den mellemliggende periode, indtil den magtfulde schweizer ville træde ned?

Mandag kom så svaret. Valget bliver 26. februar 2016 og Sepp Blatter har ikke ombestemt sig. Det glæder Dansk Boldspil Unions (DBU) formand, Jesper Møller.

- Først og fremmest glæder jeg mig over, at Blatter har bekræftet, at han definitivt stopper, og at der er blevet sat dato på valgkongressen, lyder det fra Jesper Møller i en pressemeddelelse fra DBU.

- Som jeg har fastholdt siden juni 2014 i forbindelse med kongressen i São Paulo, er det nødvendigt med en ny præsident, hvis Fifa skal få gennemført en helt nødvendig reformproces.

Den reformproces skyder Blatter allerede i gang nu med nedsættelsen af en "task force", som på et møde om syv uger i Fifa skal præsentere forslag til nye reformer.

Endnu vides det ikke, hvem der stiller op til posten som Fifa-præsident, men hos DBU ønsker man i hvert fald nytænkning.

- Det er vigtigt, at vi starter på en frisk, så vi kan komme videre. Ligesom ved det ordinære præsidentvalg i foråret, afventer vi, at alle kandidater melder sig, før vi vælger, hvem vi stemmer på, siger Jesper Møller.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip