DBU-formand: Olsens afsked er værdig

Dansk Boldspil-Union, DBU, og Morten Olsen skilles som venner - i hvert fald udadtil.

Efter den glippede EM-kvalifikation meddelte Morten Olsen ved et pressemøde, at han stopper her og nu som landstræner for Danmark, og den beslutning bakkes op af DBU.

- Jeg har stor respekt for Morten og hans resultater. Det er vigtigt for både Morten og jeg, at afslutningen på hans flotte karriere i dansk fodbold sker på en værdig og ordentligt måde.

- Og jeg er personlig glad for vores samarbejde og den tætte dialog, vi har haft siden sommerferien, siger DBU's formand, Jesper Møller, i en pressemeddelelse.

Han er skuffet over den glippede kvalifikation til EM i Frankrig, som har været det klare mål i to år. Ifølge Jesper Møller er det ærgerligt både for landsholdet og holdets fans.

- Lige nu er vi alle meget skuffede over, at Danmark ikke er med til EM-slutrunden. Det gælder spillere og trænere - men også alle os andre, fans og alle i dansk fodbold.

- Midt i skuffelsen ønsker vi at sige stor tak til Morten Olsen for hans 15 år og 166 kampe som landstræner og hans 102 kampe som spiller.

- Morten har gjort en fantastisk og helt unik indsats for dansk fodbold og har en stor ære i landsholdets mange flotte resultater i hans tid som både spiller og træner.

- Jeg vil personligt gerne takke Morten for et godt samarbejde og en åben, ærlig dialog gennem alle årene, siger Jesper Møller.

/ritzau/

Dagens Gossip