DBU-formand: Sepp Blatter står stærkt

Skrevet af admin

29/05/2015

Dagens topnyheder

Sepp Blatter står fredag stærkt til at genvinde posten som præsident for det internationale fodboldforbund (Fifa).

Det vurderer formanden for Dansk Boldspil-Union (DBU), Jesper Møller, der deltager på Fifa-kongressen fredag i Zürich.

- Der er sådan set ikke sket noget nyt, men når jeg taler med 15-20 af de formandskolleger, som jeg har tættest relationer til, så er deres vurdering, at Sepp Blatter står rigtig stærkt, siger Jesper Møller.

Ifølge DBU-formanden tyder det på, at Syd- og Mellemamerika har flyttet sig til fordel for modkandidaten prins Ali, mens nogle af de østeuropæiske lande i Europa og Asien måske har gjort det modsatte.

Det ser samtidig ud til, at Afrika og Asien generelt bakker kraftigt op om Sepp Blatter, vurderer Jesper Møller.

- Jeg håber og tror stadig på, at vi kan overbevise det fornødne flertal om, at vi skal have en ny præsident. Jeg kommer aldrig til at sige, at vi på forhånd taber en kamp. Vi arbejder videre helt frem til klokken 16.00.

Der er 209 stemmer at kæmpe om, og DBU-formanden håber på to afstemninger.

Proceduren er sådan, at en kandidat i første omgang skal have to tredjedeles flertal for at blive valgt som præsident. Lykkes det ikke, så foretages der endnu en afstemning efter normale procedurer, hvor vinderen er personen med flest stemmer.

Hele processen med afstemning kan tage mellem to og fem timer afhængig af, hvilke scenarier, der udspiller sig. Skal der stemmes to gange, kan en afgørelse derfor trække ud og først komme fredag aften.

/ritzau/