DBU-formand: Tyder på at prins Ali vælter Blatter

Den siddende præsident i det internationale fodbold (Fifa), Sepp Blatter, kan fredag aften meget vel blive væltet af tronen af Jordans prins Ali.

Formand i Dansk Boldspil-Union (DBU), Jesper Møller, har torsdag eftermiddag været til møde med sine kolleger i det europæiske fodboldforbund (Uefa), hvor stort set alle har tænkt sig at bakke Blatter-udfordreren op.

Det gælder også DBU og Jesper Møller.

- Jeg fornemmer, at størstedelen af Uefa bakker op om prins Ali. Det er godt og vel 50 stemmer.

- Og så går forlydenderne på, at prins Ali udenfor Uefa-området skulle stå til godt og vel 60 stemmer. Det sidste tal er dog ubekræftet.

- Det er mange, når der er 209, der kan stemme, siger Jesper Møller.

DBU-formanden fortæller, at man har regnet sig frem til stemmefordelingen på baggrund af tilbagemeldinger fra prins Ali og de to tidligere kandidater Michael van Praag og Luis Figo. Van Praag og Figo trak sig fra valget i sidste uge.

- De har været på rundrejse i månedsvis, og man har minutiøst skrevet op, hvor man været, og hvem der har indikeret, at de vil stemme på den pågældende, siger Jesper Møller.

Fifa-kongressen i Zürich har fået ekstra stor opmærksomhed, da schweizisk politi på foranledning af de amerikanske myndigheder onsdag morgen slog til mod et hotel og anholdt syv Fifa-ledere i sager om korruption.

Det fik Uefa til at overveje at bede om en udsættelse af Fifa-præsidentvalget, men det var ikke på tale, da Uefa-præsident, Michel Platini, torsdag eftermiddag samlede Uefa-landene til et møde.

- Platini gav os en orientering om, at han på et møde har forsøgt at få Blatter til at trække sig og indse, at det er slut. Men han vil ikke trække sig.

- Det er blevet besluttet, at vi gennemfører valget i morgen - også i respekt for den demokratiske proces i Fifa.

- Vi stemmer på prins Ali, og Platini bad på Uefa-mødet om lov til offentligt at gå ud at sige, at "en meget stor majoritet af Uefa-landene bakker op om prins Ali", og det fik han lov til, siger Jesper Møller.

Prins Ali og den tidligere præsidentkandidat, hollænderen Michael van Praag, samt Michel Platini mener, at det er bedst at afholde valget nu.

- Set i lyset af det, der skete i går (onsdag, red.) vurderer de, at fornyelse og reformer - altså det prins Ali vil byde ind med - står stærkere nu end om seks måneder, siger Jesper Møller.

DBU-formanden har svært ved at vurdere, om onsdagens anholdelser i Zürich har forværret eller forbedret Sepp Blatters muligheder for genvalg.

- Man kan ikke vide, i hvilken retning det går. Hvis presset er voldsomt mod Blatter, så kan nogle måske sige, at "det vil vi ikke finde os i", og så stemmer de på ham.

- Tyskland og England har jo haft en klar holdning mod Blatter, og det er altså sådan, at det kan få nogle af de andre forbund til at stemme modsat, siger Jesper Møller.

Det forlyder ifølge DBU-formanden, at Fifa-valget vil gå i gang fredag mellem klokken 16 og 17. Valgprocessen kan tage tre til fem timer.

/ritzau/

Dagens Gossip