DBU-formand vil snakke reformer med Fifa-kandidat

Fredag meldte Jerome Champagne sig på banen i feltet af kandidater til at blive præsident for Det Internationale Fodboldforbund (Fifa).

Dermed er der i øjeblikket to europæere blandt de foreløbig fire kandidater, der ønsker at afløse schweizeren Sepp Blatter, der træder tilbage ved valget den 26. februar næste år.

Spørgsmålet er, om det er bedst at have en eller flere kandidater fra Europa set med europæiske øjne. Ifølge formanden for Dansk Boldspil-Union (DBU), Jesper Møller, er det svært at sige på forhånd.

Spørgsmål: Er det bedst, hvis der er én samlet kandidat fra Europa?

- Det kunne man sige, men den situation, vi står i, er anderledes. Vi ved blandt andet ikke, om suspensionen af Michel Platini når at blive ophævet inden valget, siger Jesper Møller.

Franske Platini, der både er præsident for Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) og vicepræsident i Fifa, er i øjeblikket suspenderet, i øvrigt sammen med Sepp Blatter.

Sidstnævnte lavede for fire år siden en mistænkelig pengeoverførsel til Platini på knapt 14 millioner kroner, og sagen bliver efterforsket i øjeblikket.

Ud over Jerome Champagne og Michel Platini er prins Ali Bin Al Hussein fra Jordan og David Nakhid fra Trinidad og Tobago foreløbig officielle kandidater til præsidentembedet i Fifa.

Fristen udløber på mandag, og der kan meget vel komme flere kandidater inden da.

- Det er ikke overraskende, at der kommer navne på banen. Jeg ved, at der er sonderinger i gang, og det kunne godt være, at der kommer flere navne, siger Jesper Møller.

- Fristen udløber på mandag, og så taler jeg med mine nordiske kolleger. Vi vil mødes i november, hvor vi vil invitere alle kandidater til at komme til København og præsentere deres program, siger DBU-formanden.

Jerome Champagne forsøgte også at blive Fifa-præsident ved valget i år, men han fik ikke stor opbakning.

- Han kunne ikke samle underskrifter nok til at stille op til valget, siger Jesper Møller.

DBU-formanden kan allerede møde Jerome Champagne på mandag, når de begge er med ved Play the Game-konferencen i Aarhus.

Spørgsmål: Hvad vil du tale med ham om?

- Jeg vil spørge ham om hans tanker og baggrund, og vi skal deltage i en paneldebat. Og så skal vi nok snakke reformer.

- Det er selvfølgelig interessant, hvem der bliver præsident, men det er endnu mere interessant og vigtigt, at vi får gennemført reformer i Fifa.

- Jeg vil fortælle Jerome Champagne, hvad vi i Danmark og Norden tænker om reformer, for der skal fornyelse til, siger Jesper Møller.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip