DBU har tiltro til sikkerheden før EM-brag i Stockholm

Få timer før kampstart er det endnu usikkert, om fredagens blodige angreb i Paris vil påvirke lørdagens landskamp mellem Sverige og Danmark.

Direktøren i Dansk Boldspil-Union (DBU), Claus Bretton-Meyer, føler sig tryg ved, at de svenske og danske myndighederne vil træffe de rette beslutninger, når det kommer til sikkerheden.

- Jeg har fuld tiltro til, at de svenske og danske sikkerhedsmyndigheder har fuld kontrol over situationen og sikrer de bedste forhold både for holdet og for vores mange fans - både før, under og efter kampen i aften og på tirsdag i København, siger Bretton-Meyer.

- I situationer som denne er det vigtigt, at vi alle bevarer roen og sørger for, at terrorens modbydeligheder ikke stopper vores frie liv, siger direktøren.

Fra svensk side oplyser event-manager fra Det Svenske Fodboldforbund, Jörgen Larsson, at de sikkerhedsmæssige forberedelser til kampen er som enhver anden.

- Vi har trods alt et godt beredskab i forvejen. Man kan selvfølgelig aldrig afvise, at der kan ske noget, men vi føler os trygge, siger Larsson til nyhedsbureauet TT.

Mellem 120 og 150 personer er dræbt som følge af fredagens angreb og eksplosioner i Frankrigs hovedstad.

- Vi er alle meget berørt af de tragiske og forfærdelige hændelser i Paris. Vores tanker er hos de efterladte, og vi skal alle stå sammen i denne svære stund, siger Claus Bretton-Meyer.

Lørdag formiddag vil DBU og Det Svenske Fodboldforbund drøfte, hvordan holdene kan markere deres medfølelse med ofrene i Paris.

Danmark og Sverige mødes i to EM-playoffkampe. På tirsdag står de to hold over for hinanden i København. Den samlede vinder er sikret en plads ved næste års EM-slutrunde i Frankrig.

/ritzau/

Dagens Gossip