DBU justerer på spillestilen efter Olsen-æraen

Skrevet af admin

24/01/2016

Dagens topnyheder

Det danske A-landshold og ungdomslandshold skal til at spille meget mere direkte end tidligere.

Dansk Boldspil-Unions (DBU) talentudviklingschef, Flemming Berg, fortæller om de nye tanker fra Tyrkiet, hvor flere danske ungdomslandshold i øjeblikket er på en samlet træningslejr.

- Vi har analyseret os frem til, at i det vi kalder fase tre, altså i det målsøgende spil, der vil vi gerne blive endnu bedre. Og det har vi så sat fokus på nu, siger Flemming Berg til TV2 Sport.

- Der skal hele tiden være en trussel fra en til to spillere, der er klar til at løbe i dybden - ned i modstanderens bagrum, forklarer han.

Tanken er desuden, at flere spillere skal stå klar i modstandernes målfelt, når bolden bliver slået derind.

- Det er igen et spørgsmål om at gøre vores spil mere målfarligt ved at få nogle flere folk ind i feltet, hvor kampene alt andet lige afgøres, siger Flemming Berg.

U19-landstræner Bent Christensen mener, at det er den helt rigtige vej at gå.

- Før har man haft lidt for meget fokus på, at han også skulle spille bolden rundt og så videre, men nu gælder det om at få lavet nogle mål og spille fremad, siger Bent Christensen til TV2 Sport.

De nye tanker vil også blive dyrket på A-landsholdet, når den nye landstræner Åge Hareide tiltræder til marts.

Hareide afløser Morten Olsen, der i november forlod posten efter 15 år som landstræner.

Olsen fik ofte kritik for sin spillestil med blot en enkelt boksangriber - i de senere år typisk Nicklas Bendtner - og to kanter. Kritikken af Olsen gik på, at Bendtner ofte har været overladt til sig selv foran modstandernes mål.

/ritzau/