DBU kan hente Wieghorst tilbage fra Swansea

Dansk Boldspil-Union (DBU) lader Morten Wieghorst forlade jobbet som U/21-landstræner, selvom han har kontrakt frem til sommer, så han kan blive assistent for Michael Laudrup i Swansea. Det meddeler DBU i en pressemeddelelse.

Fodboldunionen har dog aftalt med Swansea, at Wieghorst skal være til disposition for U/21-landsholdet ved tre landskampe i foråret.

DBU har desuden sikret sig, at unionen kan hente Morten Wieghorst tilbage til en trænerstilling omkring det danske A-landshold, hvis det bliver aktuelt i hans kontraktperiode med Swansea frem til sommeren 2014.

Med andre ord kan DBU gøre Morten Wieghorst til A-landstræner, hvis det skulle blive aktuelt, at Morten Olsen forlader posten også inden hans kontraktudløb næste år.

- Det er ingen hemmelighed, at Morten Wieghorst på alle områder efterlader et umådeligt positivt indtryk hos os, og han er blandt de emner, vi på nuværende tidspunkt har på vores meget fleksible liste over emner til at overtage stillingen som landstræner efter Morten Olsen, siger generalsekretær Jim Stjerne Hansen.

- Derfor har vi aftalt med hans kommende klub, at hvis vi på et tidspunkt indenfor det kommende halvandet år skulle blive enige med Morten om at tilbyde ham en trænerstilling omkring A-landsholdet, så kan vi hente ham tilbage til DBU på de samme gunstige vilkår, som vi nu tilbyder hans nye klub.

Landstræner Morten Olsens kontrakt med DBU udløber efter VM-slutrunden i Brasilien i sommeren 2014, og der er ingen planer om at stoppe det samarbejde før tid, selv hvis muligheden for VM-kvalifikation kikser før play off-datoerne i november.

Jim Stjerne Hansen og elitechef John Helt forventer at kunne præsentere en permanent løsning til stillingen som U21-landsholdstræner i løbet af de kommende måneder.

Og på sigt tyder meget altså på, at DBU kunne finde på at hente Wieghorst tilbage i folden. DBU havde gerne set en forlængelse af samarbejdet med Wieghorst i stedet for et farvel.

- Men omvendt har vi også hele tiden været opmærksomme på, at der på den lange bane kunne være en fælles interesse i, at han kommer tilbage til klubarbejdet for at udvide sit erfaringsgrundlag, siger Jim Stjerne Hansen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip