DBU klager over Barcelona-opførsel til Uefa

Skrevet af admin

24/08/2015

Mest læste i dag

Dansk Boldspil-Union (DBU) gav FC Barcelonas planer om at etablere et fodboldakademi i Ballerup det røde stempel, og Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) bakkede DBU op.

En masse børn nåede at melde sig til auditions og drømmer om en plads på storklubbens danske akademi, men akademiet må ikke etableres. Det mangler Barcelona bare at meddele de tilmeldte.

Den opførsel får nu DBU til at klage over den spanske fodboldmastodont til Uefa, fortæller Bent Clausen, næstformand i DBU og formand for unionens breddeudvalg, til Ekstra Bladet.

Til eb.dk siger han:

- Vi har endda henvendt os direkte til folkene bag akademiet, men uden resultat. Lige nu risikerer vi stor skuffelse og frustrationer blandt danske fodboldbørn og deres familier, fordi de ikke er blevet orienteret ordentligt og i god tid.

- Det er en uholdbar situation, at det ikke er sket endnu, lyder det fra Bent Clausen.

FCBEscola, som står for alle Barceonas fodboldakademier, har heller ikke ændret noget på hjemmesiden, hvor der fortsat står, at klubben glæder sig til at åbne fodboldakademiet i Ballerup i august.

DBU valgte at vende tommelfingeren ned til projektet, da man ikke mener, at børn ned til syvårsalderen, som fodboldakademiet lagde op til, skulle ind i et udpræget elitemiljø med hård konkurrence og udskillelse.

/ritzau/