DBU klar med landsholdsplan til august

Inden fodboldlandsholdet skal spille testkamp mod Polen i august, vil Dansk Boldspil-Union (DBU) præsenterer en ny strategi for landsholdstruppen og de resterende kampe i VM-kvalifikationen.

Det danske fodboldlandshold har fået en hård medfart siden det skuffende 0-4 nederlag til Armenien i Parken 11. juni.

Lige siden har der hersket store spekulationer omkring, hvad der skal ske med landstræner Morten Olsen, der har kontrakt et år endnu.

Hos den afgående generalsekretær i DBU, Jim Stjerne Hansen, er der imidlertid ingen tvivl om, at Armenien-fiaskoen skal vendes til noget positivt.

- Man kan kalde det en kedelig situation, men det er også en gylden chance for at få kigget på det sportslige.

- Min umiddelbare holdning er, at vi nu skal bruge de resterende VM-kvalifikationskampe fremadrettet mod EM i 2016 i stedet for at tænke på, om vi får 10 eller 12 point i vores pulje, siger generalsekretæren.

På den baggrund vil Jim Stjerne Hansen ikke afvise, at der er spillere, som er en del af landsholdstruppen i dag, der kan blive valgt fra, fordi der ikke er perspektiv i, at de spiller i 2016, når der er EM.

- Vi har U/19-spillere og U/21-spillere. Og vi har nuværende A-landsholdsspillere, der har været skadet eller står over for klubskifter, hvor vi måske får en mere gunstig situation på landsholdet med deres nye klubvalg.

- Så der er en del spørgsmålstegn ved både den nuværende landsholdstrup og en fremtidig landsholdstrup, der mangler at blive besvaret, siger Jim Stjerne Hansen.

Når DBU til august præsenterer en ny målsætning for landsholdet, inkluderer det ikke nødvendigvis en melding om Morten Olsens fremtid på landsholdet.

Men det er ikke usandsynligt, at den nuværende landstræner vil blande sig i sammensætningen af et nyt landshold, selvom han stopper, når hans kontrakt udløber i sommeren 2014.

Det siger kommunikationschef i DBU, Lars Berendt.

- Morten har en enorm aktie i talentudviklingsprogrammet. Og det vil sige, uden at fortolke for meget på hans vegne, at han kunne have en meget stor interesse i at være med i opbygning af et nyt hold, siger Berendt.

Danmark møder Polen 14. august i Gdansk.

/ritzau/

Dagens Gossip