DBU sender stikpille mod Wichmann trods rensning

Sagen opstod som følge af, at 32-årige Kristoffer Wichmann tidligere på året erkendte at have spillet på egne kampe. Det udløste en bøde og en længere karantæne fra DBU.

Efterfølgende anmeldte DBU Wichmann til politiet, som igangsatte en undersøgelse af en specifik kamp mellem Hvidovre og Vanløse tilbage i 2011. Her var Wichmann mistænkt for at have allieret sig med Vanløse-træner Michael Madsen i forsøget på at påvirke oddsene på kampen. En handling, der er i strid med straffelovens paragraf 279.

Denne form for organiseret kriminalitet har politiet dog ikke kunne bevise, og derfor har de nu valgt at droppe sagen. Det skriver DBU fredag på sin hjemmeside.

- Der kan ikke påvises telefonsamtaler eller betalinger mellem Wichmann og Michael Madsen, som kan understøtte den mistanke om matchfixing, der er opstået som følge af Wichmanns omfattende og mistankepådragende spil på den nævnte kamp, skriver advokaturchef for økonomisk kriminalitet, Per Justesen, i sin afgørelse. 

Trods renselsen sender DBU alligevel en stikpille mod den tidligere FC Vestsjælland-spiller, som man mener selv er skyld i meget af den virak, der har omgivet ham.

- Jeg finder det i denne forbindelse vigtigt at minde om, at spilleren selv kunne have undgået meget af opmærksomheden omkring sagen, hvis han fra starten havde valgt at samarbejde omkring opklaringen. I stedet valgte han at dække over og direkte lyve om sine spil på egen kamp, siger generalsekretær Jim Stjerne Hansen.

32-årige Wichmann afsoner i øjeblikket en knap fem måneder lang karantæne for at have spillet på egne kampe.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip