DBU: Sepp Blatter kunne ikke fortsætte

Skrevet af admin

02/06/2015

Mest læste i dag

Hos Dansk Boldspil-Union er man glad for, at Sepp Blatter vælger at trække sig som Fifa-præsident.

- Det er den eneste rigtige løsning, og det var derfor vi forsøgte at få en ny præsident. Det kunne ikke fortsætte.

Sådan lyder reaktionen fra formanden for DBU, Jesper Møller, på, at den 79-årige schweizer Sepp Blatter har meddelt, at han vil gå af som præsident for det internationale fodboldforbund, Fifa, midt i den verserende korruptionsskandale.

- Der er ikke meget, der kan overraske mig længere. Men det kommer bag på mig, at han kort efter at være blevet genvalgt, vælger at trække sig, siger DBU-formanden til Ritzau.

Blatters tilbagetog kommer efter fem dage, hvor Fifa har været i centrum for korruptionsanklager. Torsdag blev en række topfolk i Fifa anholdt i den schweiziske by Zürich, hvor de opholdte sig før fredagens præsidentvalg.

Ved præsidentvalget blev Sepp Blatter genvalgt til også at varetage præsidentposten de næste fire år. Men allerede efter fire dage har Blatter altså valgt at træde af efter en voldsom mediestorm.

DBU stemte ved valget på Blatters rival, Jordans prins Ali. Nu afventer det danske fodboldforbund situationen og håber på fornyelse.

- Jeg er glad for, at vi nu kommer tilbage på sporet og får en ny præsident, så vi kan få gang i en fornyelsesproces, der er altafgørende for Fifa, fortæller Jesper Møller, som fredag mødes med det europæiske fodboldforbund, Uefa, i Berlin.

Her skal man i Uefa-regi finde ud af, hvordan der reageres. Inden Blatters udmelding overvejede nogle medlemmer, at et samlet Uefa skulle trække sig ud af Fifa.

- Det vigtigste er at få eksekveret de fornyelses- og reformtiltag, vi har ventet på. I stedet for at vente fire år, kan jeg godt være tålmodig i et par måneder.

Sådan siger Jesper Møller med henblik på den ekstraordinære kongres, hvor der skal vælges ny præsident, som planlægges af Fifa-bestyrelsen og sandsynligvis vil blive afholdt mellem december og marts.

/ritzau/