DBU: Serbien får intet udebaneafsnit i EM-kamp i Parken

Det serbiske fodboldlandshold får ikke tilskuerstøtte fra en samlet fanenhed, når det den 13. juni gæster Parken for at møde Danmark i en vital EM-kvalifikationskamp.

Serbiens fodboldforbund har nemlig frabedt sig at tage imod udebanebilletter, og derfor har Dansk Boldspil-Union (DBU) valgt ikke at åbne op for et udebaneafsnit til fansene.

- Vi har haft en længere dialog med det serbiske fodboldforbund, og de har meddelt os, at de ikke ønsker at gøre brug af deres udebanebilletter.

- Derfor bliver der ikke et udebaneafsnit i Parken, da vi fra DBU's side ikke vil sælge billetter til serbiske fans, siger DBU's pressechef Jacob Wadland til Ekstra Bladet.

DBU vil ikke forhindre serbere i at købe billet til øvrige sektioner på stadion, men de må ikke skilte med deres tilhørsforhold, skriver unionen på sin hjemmeside.

- Man vil således blive afvist på stadion, hvis man udviser støtte til modstanderholdet i form af påklædning. Samtidig vil verbal støtte til modstanderholdet medføre bortvisning, hvis det vurderes sikkerhedsmæssigt nødvendigt, skriver DBU på hjemmesiden.

Serbiske fans har tidligere i EM-kvalifikationsturneringen medvirket til uroligheder.

I hjemmekampen mod Albanien invaderede serbiske fans banen, efter en drone med det albanske flag var fløjet over banen.

Det europæiske fodboldforbund Uefa besluttede efterfølgende, at hverken Serbien eller Albanien skulle have point med fra kampen, men begge lande har appelleret kendelsen til sportsdomstolen CAS.

/ritzau/

Dagens Gossip