DBU støtter styrket indsats mod matchfixing

Skrevet af admin

19/09/2014

Mest læste i dag

Dansk Boldspil-Union (DBU) oplyser fredag, at Danmark og en række andre europæiske lande er blevet enige om en fælles konvention om bekæmpning af matchfixing.

Dermed er der for alvor sat fokus på en samlet, international bekæmpelse af matchfixing i sportens verden. Tiltaget kommer efter flere måneders forberedelse, hvor DBU har deltaget i det danske forarbejde.

DBU-formand, Jesper Møller, er tilfreds med, at kampen mod matchfixing nu styrkes på tværs af Europa:

- Matchfixing er den største trussel mod sport og idræt i dag - og i høj grad også mod fodboldens verden. Det er snyd, og det undergraver troværdigheden og spændingen i fodbold og andre idrætsgrene.

- Derfor er det altafgørende, at vi styrker bekæmpelsen og gennemfører de fornødne lovforslag. Den nye konvention er et godt skridt i den retning, siger Jesper Møller til DBU's hjemmeside.

Den nye konvention fik torsdag opbakning fra 15 europæiske lande på Europarådets sportsminister-konference - heriblandt fra den danske regering, hvorfra kulturminister Marianne Jelved (R) var til stede.

Konventionen er det første internationale regelsæt om matchfixing og indeholder regler om, at landene skal sikre, at der klarlægges præventive indsatser, og at matchfixing kan straffes efter reglerne om tvang, korruption eller bedrageri.

Desuden understøtter landende et nationalt og internationalt samarbejde om bekæmpelse af matchfixing.

DBU har deltaget i den arbejdsgruppe, der sammen med Kulturministeriet har arbejdet med forslag og initiativer til bekæmpelsen af matchfixing i Danmark.

Samtidig vil DBU i oktober fremsætte en skærpelse af egne regler i kampen mod matchfixing.

Men trods den nye internationale konvention er der stadig behov for en strammere dansk lovgivning på området, understreger DBU-formanden.

- Det er fortsat afgørende, at den danske lovgivning skærpes, så vi fælles kan styrke indsatsen mod matchfixing.

- DBU vil gerne bidrage til bekæmpelsen af matchfixing - også med at informere om den nye indsats hos vores mere end 330.000 spillere og 50.000 frivillige. Kampen mod matchfixing er en fælles sag, mener han.

/ritzau/