DBU: Udlandsophold gavner dansk kvindelandshold

Skrevet af admin

26/10/2015

Dagens topnyheder

På det danske kvindelandshold i fodbold, der varmer op til tirsdagens EM-kvalifikationskamp ude mod Sverige, har over halvdelen af de danske spillere prøvet kræfter med andre fodboldligaer end den danske.

Otte spiller til dagligt i udlandet, mens tre netop er vendt hjem fra kortere eller længere udlandsophold i Tyskland og USA. Tages bruttotruppen med, er tallet endnu højere, oplyser Dansk Boldspil-Union (DBU).

Det er en kæmpe gevinst for både landsholdene og for udviklingen af dansk kvindefodbold, mener talentudviklingschefen i DBU, Flemming Berg.

- Vi kan i DBU kun bifalde, at så mange af vores dygtige spillere også på kvindesiden vælger at prøve kræfter med fodbolden i udlandet og nogle af de bedste kvindeligaer i verden.

- Det er ikke kun med til at udvikle den enkelte spiller personligt og på fodboldbanen, men er også en stor gevinst for kvindefodbolden herhjemme, lyder det fra Flemming Berg.

Han afviser, at udlandet i højere grad trækker, fordi niveauet i den danske liga er for lavt.

- Det mener jeg ikke. Det, at de tager af sted, siger jo også noget om, at de danske talenter er efterspurgte og har en masse at byde ind med i de udenlandske klubber, og at vores talentudvikling er på rette spor, siger Berg.

Skovbakken-spillerne Camilla Andersen og Matilde Frausing skiftede i august fodboldlivet i Aarhus ud med et studieophold på University of Northwestern Ohio og blev en del af universitetets fodboldhold.

- Alt virker større end i Danmark, og på vores hold er der spillere fra Afrika, Sydamerika, New Zealand og mange europæiske lande og kun enkelte amerikanske spillere.

- Inden sæsonstarten var vi på træningstur til Kentucky - men nu er vi heldigvis kommet i gang med turneringen, fortæller Camilla Andersen til IK Skovbakkens hjemmeside.

Også teenageren Matilde Lundorf har for en periode skiftet Skovbakken ud og er gået i Zlatan Ibrahimovic' fodspor med et ophold i mægtige PSG.

/ritzau/