DBU udnævner første kvindedommer i herrernes 2. division

Skrevet af admin

06/01/2016

Dagens topnyheder

Når forårssæsonen begynder i fodboldens 2. division, kommer Frida Mia Klarlund Nielsen givetvis til at tiltrække sig opmærksomhed.

Den 26-årige fodbolddommer bliver nemlig fra kommende halvsæson den første kvindelige dommer nogensinde, der dømmer kampe i herrernes divisioner.

Det står klart, efter at Dansk Boldspil-Unions såkaldte indrangeringsgruppe har offentliggjort navnene på de nye dommere i de bedste fodboldrækker.

Her er Mia Frida Klarlund Nielsen en af fem nye dommere i herrernes 2. division.

- Da jeg startede dommerkarrieren, havde jeg ikke forventet, at jeg skulle stå her, siger hun til dbu.dk.

- Men efter jeg kom længere og længere op i systemet, har jeg rykket mit mål. 2. division har været mit mål, siden jeg startede Projekt Topdommer med DBU, hvor vi sammen satte os nogle realistiske mål – og at det nu er lykkedes for mig er bare så fedt.

Frida Mia Klarlund Nielsen tog sin dommereksamen i 2006 og kom allerede fire år senere til at dømme kampe i kvindernes bedste række, 3F Ligaen.

I 2013 bestod hun de fysiske test for herredommere og har siden fungeret som linjedommer i herrernes 2. division.

Formand for indrangeringsgruppen, den tidligere topdommer Claus Bo Larsen, har store forventninger til dommertalentet.

- Frida har gjort det fremragende i Danmarksserien i den seneste sæson, hvor hun har gjort fine fremskridt. Derfor mener vi, at hun er klar til at tage næste skridt op til 2. division, siger Claus Bo Larsen.

/ritzau/