DBU vil have afklaret Platinis Fifa-kandidatur før jul

Det er fortsat uvist, om Det Europæiske Fodboldforbunds (Uefa) i øjeblikket suspenderede præsident, Michel Platini, får lov til at stille op til præsidentvalget i Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) 26. februar næste år.

I stedet for den 60-årige franskmand trådte Uefas generalsekretær, Gianni Infantino, til som en af de i øjeblikket fem kandidater. Han vil dog trække sig, hvis Michel Platini får mulighed for at stille op.

Der skal snart komme en afklaring, hvis en af de to fodboldpolitikere skal komme i betragtning til præsidentposten i Fifa, mener Dansk Boldspil-Unions (DBU) formand, Jesper Møller.

- Vi har fra de nordiske landes side besluttet, at Platini skal have en fair retssag. Og det betyder, at vi afstår fra at kommentere det, før der er en afklaring.

- Men vi vil gerne snart have en afklaring. Gianni Infantino kører lidt med håndbremsen trukket, for han er ikke endegyldigt kandidat, før der er en afklaring om Platini. Det har vi en interesse i at få afklaret inden jul, siger Jesper Møller.

Mandag meddelte Fifas etiske komité, at den har indledt en sag mod Michel Platini, fordi han i 2011 modtog over 13 millioner kroner fra Fifa.

Franskmandens forklaring er, at pengene var betaling for et stykke arbejde, han udførte for Fifa i årene omkring årtusindskiftet, men det er blevet draget i tvivl.

Jesper Møller havde sammen med lederne fra de andre nordiske lande mandag lejlighed til at tale med Gianni Infantino, der var i København for at præsentere sit kandidatur.

Den schweizisk-italienske Uefa-generalsekretær lægger selv ikke det store i, at hans kandidatur måske kun er til låns, såfremt Michel Platini får lov til at stille op.

Jesper Møller er kun delvist enig.

- Jeg tror, at Infantino har ret i, at det ikke skader hans valgkamp lige nu, men vi skal have en afklaring inden jul.

- Ellers tror jeg, nogle lande vil sige, at de vil se andre steder hen, hvis han ikke kan finde ud af, om han er kandidat eller ej, siger DBU-formanden.

Tre af de øvrige Fifa-kandidater var også i København mandag. Tokyo Sexwale, prins Ali Bin Al Hussein og Jerome Champagne præsenterede ligeledes deres visioner for fremtiden.

Kun Salman Bin Ebrahim Al Khalifa fra Bahrain var ikke med af de fem kandidater til at afløse Sepp Blatter som Fifas præsident.

/ritzau/

Dagens Gossip