DBU vil have dansker som Morten Olsen-afløser

En dansker kommer til at afløse Morten Olsen som fodboldlandstræner.

Det er i hvert fald missionen for generalsekretær i Dansk Boldspil-Union (DBU), Jim Stjerne Hansen, der skal stå for ansættelsen af Morten Olsens afløser.

- Vi har uddannet mange dygtige trænere og har ingen grund til at kigge misunderligt til hverken Norge, Sverige eller Tyskland for den sags skyld.

- Den mest engagerede og mest ambitiøse træner til et dansk landshold vil alt andet lige være en, der har dansk nationalitet.

- Jeg synes ikke, at det er et eksempel til efterfølgelse, når England for eksempel valgte et helt italiensk trænerteam. Vi havde held med en enkelt tysker (Sepp Piontek, red.), og han satte sit store præg på dansk fodbold.

- Vi har mange gode trænere, der har begået sig på internationalt niveau som spillere og været trænere herhjemme på højeste niveau, at vi blandt dem kan finde en dansk landstræner, siger Jim Stjerne Hansen.

Swansea-manager Michael Laudrup, der i medierne tit bliver nævnt som Morten Olsens afløser, behøver ikke være den eneste, som er i spil med dansk pas.

En ny landstræner kan for eksempel sagtens findes i Superligaen, mener Jim Stjerne Hansen, som dog ikke vil nævne navne på mulige kandidater.

- Vi har en generation af unge danske trænere, der i disse år hver især gennemgår nogle forløb, som giver dem nogle erfaringer og hår på brystet.

- Morten Olsen plejer at sige, at man mindst skal have været fyret tre gange, før man er fuldblodstræner, siger Jim Stjerne Hansen.

Morten Olsens kontrakt udløber i sommeren 2014. Det er endnu uvist, om han forlænger eller stopper.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip