DBU vil støtte Infantino ved Fifa-præsidentvalg

Skrevet af admin

02/02/2016

Dagens topnyheder

Dansk Boldspil-Union (DBU) kommer efter al sandsynlighed til at give sin stemme til Gianni Infantino, når præsidentvalget i Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) bliver afholdt den 26. februar.

Det fortæller DBU-formand Jesper Møller.

- Jeg kan bekræfte, at jeg har fået mandat af DBU's bestyrelse til at støtte Infantino, siger Jesper Møller til Ritzau.

På et bestyrelsesmøde i DBU lørdag i sidste uge fik formanden mandat til at give Danmarks stemme til Gianni Infantino, der er generalsekretær i Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa).

Jesper Møller pointerer dog, at han vil følge udviklingen.

Det skyldes ikke mindst tidligere oplevelser i skandaleramte Fifa, hvor den nu forhenværende præsident, Sepp Blatter, måtte meddele sin snarlige afgang, få dage efter at han i maj sidste år var blevet genvalgt.

Senere blev Blatter idømt karantæne.

- Som situationen er i dag, stemmer jeg på Infantino. Men vi har udtrykkeligt aftalt, belært af hvad der skete sidste gang, at vi fortsat følger udviklingen nøje frem mod afstemningsdagen, siger Jesper Møller.

Meldingen fra DBU kommer ikke helt uventet, eftersom fodboldforbundene i Norge og Sverige tidligere tirsdag meldte ud, at de vil stemme på Infantino.

Gianni Infantino har blandt andre også sikret sig opbakning fra Tyskland, Frankrig og Det Sydamerikanske Fodboldforbund (Conmebol).

Infantino er en af fem kandidater til at blive præsident i Fifa. De øvrige er Jerome Champagne, prins Ali Bin Al Hussein, Tokyo Sexwale og Salman Bin Ebrahim Al Khalifa.

Gianni Infantino har blandt andet sikret sig nordisk opbakning på grund af sine tanker om, hvordan han vil skabe reformer i Fifa, både nu og fremover.

- Ud fra det, der er kommet frem, vurderer vi, at Infantino er den stærkeste af de kandidater, der stiller op. Det er ham, der svarer til de holdninger og værdier, vi har i Danmark og de nordiske lande, siger Jesper Møller.

/ritzau/